Religious Symbols For Baptism, Communion, Confirmation Like Fishes, Greeting Cards Or Crucifix.

Rippilahjaksi

Äitinä, tätinä ja kummina joutuu harva se vuosi miettimään rippilahjaa nuorelle. Useimpien rippinuorten toivelahja on rahasumma, jolla he voivat hankkia mitä itse haluavat. Kummilla on tapana antaa nuorelle ristikoru, joka edes jotenkin muistuttaa siitä, mikä juhla on kyseessä.

Muistan itsekin kantaneeni kummilta saamaani ristiä kaulassani vuosia, ottamatta sitä pois edes saunassa. Silti paras lahja olisi ollut jokin, mikä olisi auttanut lukemaan Raamattua. En osannut ilmaista tuota toivetta ennen ripariani – se syntyi vasta rippileirillä, jossa sain elinikäisen raamatunlukukipinän. Mutta mistä aloittaa, mistä jatkaa, kun olinkin Raamatun kanssa yksin omassa huoneessani enkä enää ripariryhmässäni?

Uskon, että sama tapahtuu monille riparilaisille nykyäänkin: Raamattu alkaa näyttäytyä ihan uudessa valossa, kun siihen on saanut vähän tutustua isosten ja ohjaajien johdolla. Siinä ehkä on jotain, mikä koskee minuakin! Jeesus on ehkä sittenkin totta! Miten voisin lukea hänestä lisää?

Ensi kesänä aion antaa rahalahjan lisäksi rippinuorelle Liftari – Sanasta laiffii -lehden. Sen kanssa nuori voi jatkaa sitä uskon asioiden pohdintaa, joka riparilla on alkanut. Raamatusta kiinnostunut löytää sieltä myös lisälukemisvinkkejä, jotka innostavat avaamaan Raamatun muualtakin kuin vain evankeliumien kohdalta. Raamatun mukainen kuva Jeesuksesta, hänen elämästään ja persoonastaan saa vastakaikua nuoren omasta elämästä. Toivon, että näin käy lahjani saajalle.

Toivotko sinäkin samaa omalle rippinuorellesi?

Ps. Liftari – Sanasta laiffii –lehteen voi tutustua tästä.

Kirjoittaja