Latauspaikka 9

VIIKON EVÄS 29.4.2019

Pyydä, että Jeesus avaisi itseään sinulle sanansa kautta. Pyydä, että pystyisit hiljentymään ja kuulemaan, mitä hän tahtoo nyt sanoa sinulle.

Joh. 13: 21-30

21Näin Jeesus puhui. Järkyttyneenä hän sanoi heille: »Totisesti, totisesti: yksi teistä kavaltaa minut.» 22Opetuslapset katsoivat toisiaan ymmällään, tietämättä, ketä hän tarkoitti.

23Yksi opetuslapsista, se joka oli Jeesukselle rakkain, oli aterialla hänen vieressään. 24Simon Pietari nyökkäsi hänelle, että hän kysyisi Jeesukselta, ketä tämä tarkoitti. 25Opetuslapsi nojautui taaksepäin, Jeesuksen rintaa vasten, ja kysyi: »Herra, kuka se on?» 26Jeesus vastasi: »Se, jolle annan tämän leivänpalan.» Sitten hän kastoi palan ja antoi sen Juudakselle, Simon Iskariotin pojalle.27Silloin, heti kun Juudas oli sen saanut, Saatana meni häneen. Jeesus sanoi hänelle: »Mitä aiot, tee se pian!» 28Kukaan aterialla olevista ei ymmärtänyt, miksi Jeesus sanoi hänelle näin. 29Koska Juudaksella oli hallussaan yhteinen kukkaro, jotkut luulivat, että Jeesus oli käskenyt hänen ostaa jotakin juhlaa varten tai antaa almuja köyhille. 30Syötyään leivänpalan Juudas lähti heti ulos. Oli yö.

Jeesus järkyttää opetuslapsiaan kertomalla, että yksi heistä kavaltaa hänet. Kun Jeesus osoittaa kavaltajan olevan Juudas Iskariot, menee Saatana häneen. Saatana käyttää Juudaksen heikkoa kohtaa, rahanhimoa hyväkseen saadakseen tämän pettämään Jeesuksen. Saatana toimii aina heikkouksiemme mukaan. Hänen aikeenaan on saada meidät hylkäämään Jeesus. Hän haluaa saada meidät keskittymään häneen itseensä ja olemaan piittaamatta Jeesuksesta. Päivän Raamatun kohta loppuu synkästi. Anna tekstin muistuttaa sinua Saatanan läsnäolosta maailmassa, ja käytä sitä apunasi, jotta huomaisit vastustaa häntä. Pyydä voimaa vastustaa hänen hyökkäyksiään, jotka hän kohdistaa sinun heikkouksiisi.

Pohdi, millä tavoin Saatana koettaa vaikuttaa sinuun? Mitkä ovat sinun heikot kohtasi? Muistele, missä asioissa tunsit eilen kiusausta tehdä syntiä?

Rukous

Kiitä Jeesusta siitä, että hän on vahvempi kuin Saatana. Ylistä häntä vapahtajana ja kuninkaana. Pyydä voimaa vastustaa Saatanan avoimia hyökkäyksiä ja kätkettyjä juonia.