RadioHetkinen 20210306 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 6.3. (toinen lähetys su 7.3.) ja la 13.3. (toinen lähetys su 14.3.) jaksoissa haastateltavana on teologin ja toimittajan tehtävistä eläkkeelle jäänyt Kirsi Myllyniemi.

Kirsi alkoi itse lukea Raamattua rippikoululaisena, vaikka sitä ei kotona katsottu aivan myötämielisesti. Kirsi kirjoitti Hetkisen selitystekstejä VT:n Sananlaskujen kirjaan, joka on hänen mukaansa arjen jumalanpalveluksen kirja. Kirsi muistuttaakin, että myös kristityn elämä on hyvin arkista, ja arkinen elämämme vaikuttaa myös Jumala-suhteeseemme. Jumala on kiinnostunut meidän koko elämästämme, ei vain hengellisistä asioista.

Raamatun viisaus ei Kirsin mukaan ole filosofiaa vaan Jumalan mielen mukaista elämää. Sananlaskut ohjaavat viisauteen mm. rahankäytössä ja ihmissuhteissa. Viisauden lähde on itse Jumala.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Vuola ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Kirjoittaja