03 LUMO Jesus ParalysedMan 1920

LUMO evankeliumielokuvat täyspitkinä RLL:n YouTube-kanavalla

Raamatunlukijain Liiton YouTube -kanavalla on nyt katsottavana laadukkaita LUMO-evankeliumielokuvia alusta loppuun saakka. Elokuvan muodossa kuunneltava ja katsottava evankeliumi on syvä ja innostava kokemus sellaisellekin, joka ei ole tottunut lukemaan Raamattua.

LUMO-elokuvat tekevät evankeliumeista visuaalisen elämyksen ja innostavat tutkimaan evankeliumeja uudella tavalla. Niitä voi katsoa itsekseen omalta laitteeltaan tai näyttää niitä esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksissa, koulussa, rippikoulussa ja pienpiireissä.

Jokaisesta Raamatun neljästä evankeliumista on tehty oma LUMO-elokuvansa. Niissä kaikissa evankeliumien tekstit luetaan kokonaisuudessaan läpi vuoden 1992 käännöksen mukaan. Lukijana toimii Markus Bäckman.

Raamatunlukijain Liiton YouTube-kanavalla julkaistuihin LUMO-evankeliumielokuviin on tehty myös lukukohtainen linkitys ja niihin saa halutessaan myös tekstityksen. Neljän kokopitkän evankeliumielokuvan lisäksi kanavalta löytyy 40 lyhyttä evankeliumikatkelmaa, joiden kautta käydään läpi Jeesuksen maanpäällinen elämä alusta loppuun.

Evankeliumielokuvat ovat yhdysvaltalaisen LUMO:n tuotantoa ja ne on ohjannut David Batty. Jeesuksen roolia esittää Selva Rasalingam.  Elokuvien oikeudet omistaa Lionsgate ja niiden kansainvälisistä käännösprojekteista vastaa OneHope.  Suomenkielisen äänituotannon takana on Radio Dein studiot. Suomenkielisestä käännösprojektista vastasi Raamatunlukijain Liitto.

Kirjoittaja