Latauspaikka Talvi

VIIKON EVÄS 7.1.2019

Jeesus, korotan sinua! Haluan antaa sinulle kunnian, jonka ansaitset sen vuoksi, mitä olet tehnyt minulle. Aamen.

Joh. 12:1-8

Kuusi päivää ennen pääsiäistä Jeesus tuli Betaniaan, missä hänen kuolleista herättämänsä Lasarus asui. Jeesukselle tarjottiin siellä ateria. Martta palveli vieraita, ja Lasarus oli yksi Jeesuksen pöytäkumppaneista. Maria otti täyden pullon aitoa, hyvin kallista nardusöljyä, voiteli Jeesuksen jalat ja kuivasi ne hiuksillaan. Koko huone tuli täyteen voiteen tuoksua. Juudas Iskariot, joka oli Jeesuksen opetuslapsi ja josta sitten tuli hänen kavaltajansa, sanoi silloin: ”Miksei tuota voidetta myyty kolmestasadasta denaarista? Rahat olisi voitu antaa köyhille.” Tätä hän ei kuitenkaan sanonut siksi, että olisi välittänyt köyhistä, vaan siksi, että oli varas. Yhteinen kukkaro oli hänen hallussaan, ja hän piti siihen pantuja rahoja ominaan. Jeesus sanoi Juudakselle: ”Anna hänen olla, hän tekee tämän hautaamistani varten. Köyhät teillä on luonanne aina, mutta minua teillä ei aina ole.”

Kaikki kolme sisarusta halusivat osoittaa kunnioitusta Jeesukselle, jokainen omalla tavallaan. Maria voitelemalla Jeesuksen jalat, Martta tarjoilemalla aterian ja Lasarus istumalla Jeesuksen seurassa. He halusivat kaikki kiittää Jeesusta siitä, mitä hän oli tehnyt. Me kaikki olemme erilaisia, antakaamme toisillemme tilaa kunnioittaa Herraa monin erilaisin tavoin.

Millä tavoin sinä osoitat Jumalalle kunnioitusta?

Rukous

Rakas Jumala. Opeta minua elämään avointa ja sinua ylistävää elämää, jossa annan sinulle kunnian siitä, mitä olet tehnyt. Aamen.