Crosses On A Hill And Sunset

Tunnetko Jeesuksen?

Elämme Suomessa aikaa, jossa tietämys kristinuskon perusasioistakin tuntuu jatkuvasti ohenevan. Peruskoululainen ei välttämättä tiedä, kuka oli Pietari tai Johannes, muista opetuslapsista puhumattakaan. Sellainen tietämättömyys ei ole vielä kovin suuri ongelma, sillä opetuslasten nimien tietäminen ei ole pelastuskysymys.

Vakavampi ongelma on siinä, että kristinuskon tuntemuksen oheneminen merkitsee myös sitä, että ymmärrys siitä, kuka Jeesus on, alkaa kansassamme vähetä. Kuinkahan moni esimerkiksi Jeesuksen nimen lausuessaan tajuaa puhuvansa Kaikkivaltiaasta Jumalasta, joka pitää tälläkin hetkellä yllä koko maailmankaikkeutta? Entä kuinkahan moni muistaa, että Jeesus sanoi vetävänsä luokseen kaikki ihmiset, kun hänet korotetaan maasta eli naulitaan ristille (ks. Joh. 12:32)?

Koko ihmiskunnalle on annettu vain yksi nimi, jossa voimme pelastua ja saada syntimme anteeksi ja päästä kerran rikkumattomaan yhteyteen Luojamme ja Lunastajamme kanssa. Ilman Raamatun tuntemusta Jeesusta ja hänen merkitystään ei voikaan tietää ja oppia. Vain Raamatun äärellä voimme oppia tuntemaan Jumalan rakkautta meitä kohtaan ja ihmiskunnan ainoan toivon.

Siksi myös Hetkistä – opasta Raamatun lukemiseen – tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kirjoittaja on RLL:n hallituksen puheenjohtaja
Hetkinen Raamatun lukemiseen 2-2018 pääkirjoitus

Kirjoittaja