Kiitos Ystävyydestä

Kiitos kaikki ystävät!

Osaisinko kyllin kiittää ystäviä? Osaisinko riittävällä tavalla edes kertoa, mitä merkitsee ystävyys? Mitä merkitsee ystävyys sen eri muodoissaan; tarkoitan siis niin raamattutyön ystävyyttä, esirukousystävyyttä, työyhteyden myötä syntynyttä ystävyyttä kuin myös hyvin läheistä ja henkilökohtaista ystävyyttä.

Kaikella ystävyydellä on oma tärkeä paikkansa ja merkityksensä. Mutta on vaikea kertoa sen kiitollisuuden syvyyttä ja määrää, jota niin monenlainen ystävyys tuo, ja kuinka paljon se loppujen lopuksi merkitsee.

Mitä kaikkea merkitsee se, että…

…on niin monia rukousystäviä, jotka muistavat esirukouksin – osa jopa päivittäin – ja kantavat Herralle niin raamattutyötä kuin meitä sen tekijöitäkin.

…on niin monia työn ystäviä, jotka tahtovat antaa omastaan, oli se sitten aikaa, vaivaa ja osaamistaan tai taloudellista tukea, jotta raamattutyö menisi eteenpäin.

…on ystäviä, joiden kanssa on yhteinen työnäky ja joiden kanssa voi tehdä rinta rinnan työtä Jumalan valtakunnan hyväksi osaamisia ja resursseja jakaen.

…on ystäviä rinnalla, jotka tsemppaavat ja rohkaisevat arkisen puserruksen keskellä.

…on ystäviä, jotka ovat rehellisiä ja avaavat suunsa myös silloin, jos näkevät toisen menevän harhaan.

…on ystäviä, jolta voi pyytää apua, kun itse ei jaksa eikä osaa.

…on ystäviä, joille voi kertoa, että siipi on maassa eikä juuri nyt näe paljoa eteenpäin.

…on ystävä, joka jaksaa kuunnella ja kohdata, tukea kaikkein vaikeimpienkin aikojen aikana ja jolle voi jakaa sydämen syvimpiä kipuja.

…on niin monenlaisia ystäviä, joiden kanssa saa kulkea yhdessä elämän erilaisina päivinä ja sen eri tehtävissä.

Suurinta ja syvintä kiitollisuutta ja merkitystä koko elämään tuo kuitenkin kaikkein paras ystävä, jonka vertaista toista emme voi löytää, kuten virsi 273 asian sanoittaa. Hän on myös se, joka on antanut kaikki muut ystävät ja rinnalla kulkijat niin tukemaan kuin yhdessä elämään ja työtä tekemään.

En osaa kyllin kiittää kaikesta, mutta sydämen täydeltä vajavainen kiitos, kaikki ystävät!

”Jeesus, parhain ystäväni,
löytäisinkö vertaista?
Auta, etten eläissäni
koskaan hylkää sinua.
Minut ken saa riistetyksi
kädestäsi rakkaasta,
kun on meillä tahto yksi
nyt ja kerran taivaassa?”

Virsi 273:1

Kirjoittaja