Raamattu Auki 2

Varkaat

Onko sinulla joskus ollut outo tunne, että jotain on tapahtunut, vaikket vielä tiedä mitä?

Tänään kipittelin lounaan jälkeen toimistomme kellarivarastoon. En koskaan pidä noista pimeistä loukoista, mutta ennen kuin avasin oven, tunsin, että jotain on tapahtunut.  Niinpä. Seuraavaksi olikin mielessä vuorisaarnan jakeet: ”Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle. Täällä tekevät koi ja ruoste tuhojaan ja varkaat murtautuvat sisään ja varastavat.” Matt. 6:20

Meidän kellariaarteemme on arvokkaan painavaa sanaa; Raamatun opetusmateriaalia nuorille ja lapsille. Noidenkin pahvilaatikoiden luokse oli yritetty päästä, mutta jostain syystä häkkiimme murtautuminen oli jäänyt puolitiehen.

Varkaita on talossa käynyt aiemminkin ja olen todennut, että kuka varas nyt meidän materiaaliamme haluaisi, raamatunlukuoppaita.  Tänään sain ajattelulleni pienen näpäytyksen. Kyllä, nimenomaan niitä! Kyllä ainakin tuo Iso varas haluaa varastaa meiltä Raamatun ja sen lukemisen – jollain tavoin, usein aika ovelastikin… Ennen kaikkea Iso varas tahtoo haurastuttaa ja lopulta murskata luottamuksemme Raamattuun Jumalan sanana ja murtaa arvot, jotka perustuvat Raamattuun. Siinä se on valitettavasti onnistunut Suomessa jo varsin hyvin. Ja toki Iso varas tahtoo viedä kaikkein arvokkaimman – pelastavan uskon Jeesukseen.

Meidän tulee olla valppaana ja huolehtia siitä, että sydämemme, arvomme ja periaatteemme on kiinnitettynä Jumalan sanaan. Sitä Iso varas yrittää viedä meiltä monin tavoin pois. Niin ettemme huomaisi tai edes vaistoaisi. Pala palalta. Massan mukana. Virran viemänä.

Kuinka usein ajattelemme, ettei Iso varas ole nyt niin kiinnostunut minun uskostani, minun Raamatun lukemisestani, minun arvoistani… (tosin ehkä joidenkin muiden). Kyllä se on. Valitettavasti. Siksi tehtävämme on valvoa itseämme ja elämäämme loppuun asti sekä ankkuroida sydämemme Vapahtajaamme Jeesukseen ja Raamatun sanaan. Se on taivasaarteemme! Se on myös meidän turvamme ja voimamme Isoa varasta vastaan tässä ajassa.

”Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta. Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.” Matt. 6:21

Kirjoittaja