RLL Juhla

Ilo Raamatusta -juhlahetki

Loppumetreillään oleva vuosi on ollut todellinen juhlien kultavuosi. Monien suurten ja vähän pienempien juhlien keskellä myös Raamatunlukijain Liitto on viettänyt juhlavuottaan. Syyskuun 27. päivänä RLL:n perustamisesta tuli 40 vuotta ja lukuopas Hetkinen on viettänyt koko tämän vuoden puolivuosisataista juhlavuottaan. Kaiken kukkuraksi RLL:n taustalla oleva kansainvälinen Scripture Union -liike on viettänyt juhlaa 150-vuotisen taipaleensa johdosta.

Tämän RLL:n triplajuhlan merkeissä oli viime viikolla koolla joukko RLL:n ydinystäviä kiittämässä Jumalaa hänen ikuisesta ja pyhästä totuuden sanastaan ja kiittämässä yhteisestä työstä ja näystä, jota olemme saamme tehdä Raamatun sanan tuntemisen ja sen lukemisen edistämiseksi. Iloitsimme ja kiitimme juhlahetkessämme jokaisesta työssä tavalla tai toisella mukana olleesta ystävästä ja siitä kaikesta työstä ja vaivannäöstä kautta näiden vuosikymmenien, jotta Scripture Union -liikkeen raamattutyö on voinut toteutua myös Suomessa. Mutta ennen kaikkea suuri kiitos ja kaikki kunnia kuuluu Herrallemme. Ilman Häntä, Hänen sanaansa ja voimaansa sekä kärsivällistä armoaan me emme mitään voisi.

Scripture Union -liikkeen työ lähti liikkeelle 150 vuotta sitten. Alussa oli yksi englantilainen mies, jolla oli sydämessään näky ja palo kertoa lapsille Jeesuksesta ja opettaa heille Raamattua uudella luovalla tavalla. Hieman myöhemmin oli myös Englannissa eräs nuori pyhäkoulun opettajar, jonka sydämellä oli ohjata lapsia Raamatun säännölliseen lukemiseen. Tässä jälleen on yksi rohkaiseva esimerkki siitä, kuinka pienestäkin kipinästä, yhdestä tai muutamasta ihmisestä voi lähteä suureksi leviävä työ, joka kantaa vuosisatojen päähän ja jopa ympäri koko maapallon.

Suomeen työ tuli Norjan kautta ja suomalaisten 60-luvun järjestövaikuttajien myötävaikutuksella. Työ täällä alkoi aikuisten oppaan julkaisemisella ja vuosikymmenten saatossa on voitu tuoda uusia kohderyhmiä ja uusia apuja Raamatun lukemiseen ja opettamiseen erityisesti lapsille ja nuorille sekä ryhmille.

Scripture Union -liikkeessä on viime aikoina korostunut yhteistyön vahvistaminen ja aktiivinen jakamisen  ajatus. Tekniikka on tehnyt tämän aiempaa helpommaksi ja monipuolisemmaksi. Se, mitä sisaret ja veljet tekevät jossain toisessa maassa, on yhteistä ja mahdollista saada hyödynnettäväksi myös muuanne. RLL:ssakin tätä mahdollisuutta on tahdottu hyödyntää ja tulevankin vuoden suunnitelmissa on tällaisia uusia hankkeita.

Tällä tiellä jatkamme työtämme Jumalalta johtoa rukoillen sekä Raamatusta kiitollisina iloiten.

Kiitos myös jokaiselle Hetkisen lukijalle, esirukoilijalle ja tukijalle, sekä kaikille muille raamattutyön ystäville.

Kirjoittaja