Latauspaikka 19

Viikon eväs 18.9.2017

Jeesus, auta minua jättämään kaikki sinun käsiisi.

Joh. 6:8-13

Silloin eräs opetuslapsi, Simon Pietarin veli Andreas, sanoi Jeesukselle: ”Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Mutta miten ne riittäisivät noin suurelle joukolle?”
Jeesus sanoi: ”Käskekää kaikkien asettua istumaan.” Rinteellä kasvoi rehevä nurmi, ja ihmiset istuutuivat maahan. Paikalla oli noin viisituhatta miestä.  Jeesus otti leivät, kiitti Jumalaa ja jakoi leivät syömään asettuneille. Samoin hän jakoi kalat, ja kaikki saivat niin paljon kuin halusivat. Kun kaikki olivat kylläisiä, Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Kerätkää tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään menisi hukkaan.” He tekivät niin, ja viidestä ohraleivästä kertyi vielä kaksitoista täyttä korillista palasia, jotka olivat jääneet syömättä.

 

Kun Jeesus tiedustelee, mistä he voisivat ostaa ruokaa väkijoukolle, vastaa opetuslapsi Andreas, että heillä on viisi leipää ja kaksi kalaa!

Meidän elämässämme asiat näyttävät välillä toivottomilta, mutta kun annamme kaiken Jeesuksen käsiin, voi tapahtua mitä vaan. Eräs lähetystyöntekijä sanoi kerran: ”Tärkeää ei ole se, kuinka paljon me palvelemme ja teemme, vaan se, että Jumala siunaa”.

Tähteelle jäi vielä 12 korillista leipää.

Kuvittele jakavasi ruokaa 10 000 ihmiselle viidestä leivästä ja kahdesta kalasta. Älä mieti vain yliolkaisesti, vaan tosissasi. Mistä kaksitoista koria ovat peräisin?

Rukous

Kiitos, että vajavaisuuteni ei estä minua palvelemasta sinua. Jeesus, ylistän sinua suuruudestasi ja huolenpidostasi.