Latauspaikka 17

Viikon eväs 21.8.2017

Herra Jeesus, auta että näkisin sinut ja uskoisin sinuun. Tutki minut, tarkastele sydäntäni!

Joh. 5:31-38

”Jos itse todistan puolestani, ei todistukseni ole pätevä. Mutta minusta todistaakin toinen, ja minä tiedän, että todistus, jonka hän minusta antaa, on pätevä. Te lähetitte edustajanne Johanneksen luo, ja hän todisti totuuden puolesta. En minä tarvitse kenenkään ihmisen todistusta, mutta sanon teille tämän, jotta pelastuisitte. Johannes oli kirkkaalla liekillä palava lamppu, mutta vain hetken aikaa te halusitte nauttia hänen valostaan.

”Minulla on todistus, joka on Johanneksen todistusta painavampi: teot, jotka Isä on antanut tehtäväkseni. Nämä teot, jotka minä teen, todistavat, että Isä on minut lähettänyt. Myös Isä itse, minun lähettäjäni, on antanut minusta todistuksen. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntään ettekä nähneet hänen kasvojaan, eikä hänen sanansa pysy teissä, sillä te ette usko sitä, jonka hän on lähettänyt.”

 

Kun Johannes Kastaja seisoi Jordan-virran rannalla, hän sanoi Jeesuksen nähdessään: ”Katsokaa, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!”. Johannes viittasi Jeesuksen tulevaan tehtävään. Mutta nyt kun Jeesus on juutalaisten keskuudessa tehnyt suuria ihmeitäkin, he eivät silti usko häneen.

Voi käydä niin, että ihmiset kertovat meille, mitä Jeesus on tehnyt heidän elämässään, mutta me jättäydymme sivuun, ulkopuolelle. ”Eikä hänen sanansa pysy teissä, sillä te ette usko sitä, jonka hän on lähettänyt.”

Seisooko joku sivussa, huomaamatta sitä itse?

Rukous

Jeesus, pyydän, etten koskaan joutuisi kristityn elämässäni sivustakatsojaksi. Kiitos, että kuulet rukoukseni! Kiitos, että kuljet kanssani joka päivä.