Istock 000019755169 Medium 980

Luemme Raamattua

Kiitos Raamatun ystävät! Viisikymmentä vuotta sitten julkaistiin ensimmäinen aikuisten päivittäinen raamatunlukuopas Luemme Raamattua. Tämä pikkuinen lehtinen sisälsi päivittäisen ohjelman ja selitykset Matteuksen evankeliumiin.

Se oli näytenumero ja sen alkukirjoituksessa oppaan julkaisutoimikunta kirjoitti:

”Toimittajien harras toivomus on, että tällä julkaisusarjalla Jumalan sanan viljely ja sen totuuden tunteminen syvntyisi keskuudessamme ja siten koituisi siunaukseksi yhä useammille lähellä ja kaukana.”

Varsinainen julkaisusarja alkoi vuoden 1967 alusta ja on jatkunut nyt viisikymmentä vuotta. Tänään tiedämme, että se on koitunut siunaukseksi tuhansille ja tuhansille kristityille eri puolilla Suomea ja maan rajojen ulkopuolellakin. Nimi vain on vaihtunut 1990-luvulla ja on nyt Hetkinen Raamatun lukemiseen. Ja kun aivan alkuaikoina oppaan selitystekstit käännettiin norjasta ja ruotsista, ovat ne olleet melko pian alkuvaiheen jälkeen suomalaisten raamattuopettajien tekemiä.

Kiitos kaikille, jotka ovat olleet opasta tekemässä tavalla tai toisella eri vuosikymmenien saatossa!

Keitäkö julkaisutoimikunnassa tuolloin vuonna 1966 oli opasta aloittamassa? Päätoimittajana toimi Alpo Hukka, Liina Lindström oli toimitussihteeri ja muut jäsenet olivat Pentti Hakala, Eino Honkanen, Eeva Mesiäinen, Martti Peltola, Marja-Terttu Tolamo, Kerttu Vainikainen ja Olavi Vuorela.

Tänään vastuunkantajien rukous hyvin samanlainen. Rukoilemme, että raamatunlukuoppaat – nykyään myös nuorten oma opas Liftari – voisivat olla monin eri tavoin siunaukseksi ja ohjata niin meitä ja kuin tuleviakin sukupolvia Raamatun lupauksien omistamiseen ja elämään Jumalan sanaa uskon ja elämän ylimpänä ohjeena pitäen.

Sukupolvet ja vastuunkantajat vaihtuvat, mutta Raamattu ja sen lukeminen pysyy!

Kirjoittaja