Jumalan valtakunta

Jeesus opetti, että Jumalan valtakunta on ”keskellämme”(Luuk. 17:20–21).

Jumalan valtakunta ei ole näkyvä, tai jossain näkyvässä paikassa vaikuttava valta, vaan paremminkin ihmisen sydämessä oleva hengellinen tila, joka on syntynyt Jeesuksen sanan voimasta. Jumalan valtakunta on todellinen kaikille kristityille, eli niille ihmisille, joissa Pyhä Henki uskon kautta asuu.

Jumalan valtakuntaa ei voi päästä sisälle millään inhimillisillä tai maallisilla keinoilla. Sinne pääsee ottamalla Jeesuksen sovitustyön vastaan. Jumalan valtakunta vaikuttaa kaikissa Jeesukseen uskovissa ja ilmenee myös seurakunnassa. Jumalan valtakuntaa – samoin kuin seurakuntaakin – voi nimittää myös Kristuksen ruumiiksi. Jeesus on Jumalan valtakunnan hallitsija ja asettaa myös sen rajat. Jumalan valtakunta on ikuinen: se on jo nyt uskovien sydämessä ja jatkuu iankaikkisesti taivaassa.

Kirjoittaja