Pelastus

Pelastus on rakastavan Jumalan työtä ihmisen hyväksi.

Jumala on valmistanut pelastuksen kaikille ihmisille. Hän esitti pelastussuunnitelmansa heti syntiinlankeemuksen jälkeen sanoessaan käärmeelle: ”Ihminen on iskevä sinun pääsi murskaksi, ja sinä olet iskevä häntä kantapäähän.” (1. Moos. 3:15) Tämä toteutui Jeesuksen kuollessa ristillä: hänen kantapäänsä naulattiin kiinni ristiin, mutta kuolemallaan hän voitti Paholaisen vallan, eli murskasi tämän pään. Sovituskuolemallaan Jeesus pelasti ihmisen Paholaisen vallasta. Pelastuksen lähtökohta onkin Jeesuksen risti ja sen ydin on syntien anteeksiantamus.

Pelastus on rakastavan Jumalan työtä ihmisen hyväksi. Evankeliumin sana tuo pelastuksen (Room. 1:16) ja se omistetaan uskolla (1. Piet. 1:5). Jumala antaa ihmiselle uskon lahjan, jotta tämä pelastuisi. Uskon lahjaa voi pyytää rukouksessa. Uskon kautta ihminen ymmärtää olevansa syntinen ja tarvitsevansa Jeesusta. Jumala vakuuttaa antavansa synnit anteeksi ja pelastavansa ihmisen (Joh. 3:16).

Ihminen voi pelastua tänäänkin, sillä ”juuri nyt on pelastuksen päivä” (2. Kor. 6:2). Jumalan valmistamasta pelastuksesta voi myös kieltäytyä – siksi kaikki eivät pelastu.

Kirjoittaja