Jasmin Ne–faTkS8srWc Unsplash

”Meille lukemaan Raamattua?”

”Olisiko teitä kiinnostanut tulla meille lukemaan Raamattua joskus, kun teille sopii? Meillä olisi monta kuuntelijaa, joita kiinnostaisi.” Näin kysyttiin eräästä asumispalveluyksiköstä jokunen viikko sitten ollen yhteydessä Raamatunlukijain Liittoon. – No toki kiinnostaa! Toki haluamme auttaa asiassa!

Laitoin muutaman vieheen vesille ja päivitin kysymyksen Facebookkiin kyseisen paikkakunnan ihmisiä haastaen. Mikä ilo on ollut, kun muutamia ystäviä on alkanut tarttua ehdotukseen ja kun he ovat kommentoineet: ”Voi, tämä on sellaista, mitä todella tahdon tehdä. Asia, joka on ollut sydämelläni jo pitkään.” He iloitsevat siitä, että voivat mennä hoito- ja palvelukodissa olevien ikäihmisten luokse lukemaan Jumalan sanaa. Ihan vain lukemaan Raamattua ja kenties rukoilemaankin. He ovat halunneet olla myös valmiita keskusteluihin, joita Jumalan sanan äärellä voi syntyä.

Miten on sinun paikkakunnallasi? Olisiko sinunkin sydämelläsi ajatus lukea Raamattua ikäihmisille? Olisiko sielläkin joissain hoitokodeissa ovet auki raamatunlukuhetkille? Jos koet tähän kehotusta, lähde rukoillen ja rohkeasti liikenteeseen. Ole yhteydessä esimerkiksi palvelukodin asumispalveluohjaajaan tai muuhun henkilökuntaan ja kysele, olisiko asukkaissa kiinnostuneita kuuntelijoita, voisiko sinne tulla ja mikä ajankohta sopisi.

Mielellämme Raamatunlukijain Liitossa kuulisimme, miten asiat etenevät, ja rukoilemme kanssasi asian puolesta. Jos siis lähdet asiassa liikenteeseen, niin laita meillekin viestiä osoitteeseen raamattulahettilaat@rll.fi.

Lähdetään joukolla lukemaan Raamattua – myös hoitokodeissa!

Kirsi Smeds
RLL:n pääsihteeri

 

 

Kirjoittaja