Paperi

Kallis yksi gramma

Kuinka paljon maksaa 1 gramma paperin postittamista? Yli tuhat euroa. Näin painotalosta infottiin. – Yli tuhat euroa tulee kustannuksia lisää ainakin siitä yhdestä lisägrammasta paperia, kun kyse on raamatunlukuopas Hetkisen postittamisesta, ja se 1 g sattuu olemaan 101. gramma.

Eipä sitä aina tule ajateltua, millaisilla asioilla on vaikutusta kustannuksiin. Sama asia voi maksaa paljon enemmän eurosia, jos kaikkia pieniäkin osa-alueita ei ole laskeskeltu. Tätä se järjestötyö monesti on – monen muun arkisen ja hengellisen asian rinnalla… Taloutta on mietittävä. Ei vain sitä, mistä saa riittävästi tuloja, vaan myös sitä, voisiko löytyä edullisempia mutta riittävän toimivia ratkaisuja. On tutkailtava ja kilpailutettava.

Jos tuota yhtä grammaa ei huomioitasi, niin vuotuisesti tuo pienen pieni 100 gramman painorajan ylistys tekisi 5.000 euron lisäloven kustannuksiin. Ja viidessä vuodessa menopotti kasvaisi postin reipasvauhtisten kohoamiskustannusten myötä yhä vain suuremmaksi. Sillä maksaisi jo vaikka mitä! Kyllä tuon gramman poisviilaamiselle kannattaa antaa hieman huomiota. Oli se sitten pedanttisuutta tai ei.

Mutta asian ytimeen!

Olen vuosien varrella monesti kokenut, kuinka Jumalalla on tahto johdattaa ja halu auttaa viilaamaan näitä kalliita grammoja kustannuksista. Välillä tuntuu jopa siltä, kuinka Jumalan kanssa työtä tehden euronkin arvo voi ihmeellisesti kasvaa. (= Euro on ollut siunattu!) Monesti on löytynyt kustannussäästöjen lisäksi myös uudenlainen ratkaisu, jolla itse asia on tullut jopa joiltain osin paremmaksi kuin mitä se oli ennen muutoksia. Ja vaikka tulot eivät aina olisikaan suuresti kasvaneet, ydintyöhön on ollut mahdollisuus panostaa lisää varoja. Tätä on Jumalan taloudenhoito. Herramme grammamatematiikkaa.

Joka tapauksessa saa arasti ja nöyrin mielin sekä suurella ilolla kiitettää Jumalaa siitä, että Hän on ollut todella taitava pitämään huolta kaikesta – myös taloudesta! Ja Herra on kutsunut vuosien saatossa raamattutyölle monia satoja tukijoita, jotka mahdollistavat askeleemme ja raamattutyön kehittämisen, ja toivottavasti tulevaisuudessa myös laajentamisenkin. Lähitulevaisuuden jatkoaskelista myöhemmin lisää, mutta suuri kiitos jokaiselle, joka on osallistunut tavalla tai toisella työhön ja sen tukemiseen. 😊

No nyt olemme siis etsimässä ratkaisua siihen, ettei Hetkisen postituskustannukset karkaisi käsistä Postin hinnoittelumuutoksien ja korotusten myötä. Josko siihenkin löytyy sopiva ratkaisu ja nekin eurot voimme suunnata raamattutyön laajentamiseen!

Rukoillen ja työtä tehden eteenpäin.

–  Ajatuksen poikasia pääsihteerin nurkasta

Kirjoittaja