RadioHetkinen 20210515 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 15.5. (toinen lähetys su 16.5.) ja la 22.5. (toinen lähetys su 23.5.) haastateltavana on evankelista ja raamatunopettaja Kari Valkonen.

Kari katseli jo lapsena isovanhempiensa kuvaraamattua ja sanoo lukevansa Raamattua edelleen vähän samaan tapaan, nähden Raamatun tapahtumat kuvina ja eläytyen menemällä niihin sisään. Kari kirjoitti Hetkisen selitystekstejä Sakarjan kirjaan. Kari kutsuu Sakarjaa runolliseksi mystikoksi, jonka saamat näyt viittaavat moniin asioihin ja aikakausiin, profeetan omasta ajastaan lopun aikoihin asti.

Sakarjan kirjan Messias-ennustukset ovat yllättävän tarkkoja ja niitä on paljon. Sakarjan kirja on Karin mielestä hyvin puhutteleva myös siksi, että siinä tulee esiin selkeästi se tulevaisuuden toivo, joka meillä on Jeesuksessa. Kaikki tapahtuu ja tulee tapahtumaan Jumalan antamien lupausten mukaan. Oikeat profeetat kiinnittävät katseen Jeesukseen, Kari muistuttaa.

Jos elämä tuntuu sokealta hapuilulta, Kari kehottaa lukemaan Raamattua. Sen avulla ymmärtää, että Jumalalla on ohjat käsissään ja hän on johdattanut ja edelleen johdattaa. Raamatun avulla voimme katsoa elämäämme ja koko ihmiskunnan elämää ikään kuin ylhäältä käsin.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Vuola ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Kirjoittaja