Red Berries Viburnum On A Wooden Table In A Straw Hat With A Book Of The Bible

Kasvotusten

”Toivon näkeväni sinut pian. Silloin voimme keskustella kasvotusten. Rauha sinulle!”

Kun raamatunlukuopas Hetkisen kirjoittajia oli yhteisessä tapaamisessa parisen viikkoa sitten, tämä yllä oleva Johanneksen kirjeen jae (3. Joh. 4) toivotti heidät tervetulleeksi. He myös jakoivat tekstikohdasta syntyneitä tuntoja toisilleen. Kuinka monenlaisia näkökulmia syntyikään!

Oletko Sinä koskaan miettinyt tuon jakeen merkitystä omassa elämässäsi?

Kohtaaminen ja keskustelu kasvotusten Jumalan rauhan toivotuksien ympäröimänä on arvokas ja monen odottamakin hetki. Sitä se ei ollut vain Johanneksen aikaan, vaan yhtä lailla me digiviestien keskellä elävät tarvitsemme kasvokkain kohtaamista ja keskusteluja – myös keskusteluja uskosta ja Raamatusta.

Raamattu- ja rukousryhmät ovat mainioita kohtaamisen, keskustelun ja yhteisen rukouksen paikkoja. Moni Raamatun teksti voi aueta keskusteluissa aivan uudesta näkökulmasta ja syventyä mielissämme, vahvistaa, lohduttaa ja rohkaista. Joskus myös pysäyttää. Jumalan sanan tutkimista yhdessä muiden kanssa rukoillen kannattaa todella vaalia, ja aika ajoin on hyvä synnytellä myös uusia ryhmiä.

Vapaasti vellova keskustelu ei ole välttämättä hedelmällisintä raamatturyhmässä, koska helposti puhetulva vie milloin minnekin ja kaikkein äänekkäimmät ottavat tilan hiljaisemmilta… Ryhmän keskusteluissa on vetäjän oivana apuna valmiit kysymykset, jotka ohjaavat yhteiseen pohdintaan ja tuovat erilaisia näkökulmia Raamatun kohdasta pohdittavaksi ja sovellettavaksi.

Raamatunlukijain Liitossa tuemme henkilökohtaisen raamatuntutkistelun lisäksi myös Raamatun lukemista ryhmissä. Mahdollisuuksia on monenlaisia: esimerkiksi lukuopas Hetkisessä on joka viikko jostain kirkkovuoden sunnuntaitekstistä normaalin selitystekstin lisäksi myös pienryhmäkysymyksiä. Hetkistä voi hyödyntää ryhmissä myös muulla tavoin ja  lisää vinkkejä löytyy tästä.

Lisäksi RLL:n nettisivuilla on valmiita kysymyspatteristoja monista eri raamatunkohdista sekä myös vinkkejä ryhmän ohjaamiseen. Kurkkaa lisää tästä.

Jumala on luonut meidät toisiamme varten, kulkemaan yhdessä ja jakamaan toisillemme niin elämän kuin uskonkin asioita. Kasvotusten keskustelu Raamatun sanaa lukien ja yhdessä rukoillen on lahjaa, jota kannattaa käyttää. – Rohkeasti vaan liikkeelle!

Kirjoittaja