Eräpolku Raamattuun 2018  Small72

Eräpolku Raamattuun – toiminnallinen nuorisotyön ohjaajakoulutus

Viimeisin koulutus pidettiin 13.-18.9.2021 Seitsemisen kansallispuiston maisemissa.

Raamatussa Jumala kohtaa ihmisen usein luonnon keskellä: erämaassa, vuorella, luolassa, järvellä – paikoissa ja tilanteissa, joita ihminen ei pysty hallitsemaan tai muokkaamaan. Jeesus opetti opetuslapsiaan luonnon keskellä ja kulki heidän kanssaan eräpoluilla jakaen matkojen vaarat ja väsymyksen. Opetuslapset joutuivat usein astumaan Jeesuksen johdolla myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. 

Nuoret elävät valtavassa viriketulvassa, äänekkään ja äänettömän hälinän keskellä. Raamattu on tullut etäiseksi. Luonnossa kulkeminen ja sen tarjoamat fyysiset haasteet luovat väylän, jonka kautta Jumala voi puhua, koskettaa ja näyttää voimansa ja rakkautensa myös digiajan ihmiselle.

Eräpolku Raamattuun -koulutuksessa opitaan ohjaamaan nuoria Raamatun antaman esimerkin mukaan niin, että heissä kasvaa luottamus Jeesukseen ja myös itseensä ja toisiinsa.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti nuorisotyötä tekeville, esim. nuorisotyönohjaajille, nuorisopastoreille tai nuorten parissa toimiville vapaaehtoisille ohjaajille. Koulutus sisältää luentojen lisäksi monipuolista luonnossa liikkumista sekä käytännön harjoituksia ja vinkkejä omassa työssä sovellettaviksi.

Opetussisältöjä:

  • Raamatullinen, kokonaisvaltainen nuorisotyö: paimenuus nuorisotyössä
  • Raamattuun pohjautuva ”eräteologia” ja oman spiritualiteetin hoitaminen
  • Kokemuksellinen Raamatun opettaminen ja oppiminen luontoympäristössä
  • Riskeihin ja seikkailuun pohjautuvien kokemusten purkaminen ryhmässä

Aktiviteetteja:

  • Vaellusta ja seikkailua Seitsemisen kansallispuistossa
  • Soveltavia tehtäviä ja erätaitojen opettelua
  • Saunomista ja uimista

Opettajat ja ohjaajat: Johtava eräopas, pastori Joel Vermillion (Wilderness Ministry Institute, USA), pääsihteeri ja urheilulähetystyöntekijä Hans Widmann (Scripture Union, Itävalta), eräopas Sini Niemelä (Karkun ev. opisto) ja Matti Rusama (Karkun ev. opisto). Koulutuksen yhteyshenkilönä toimii raamattutyön koordinaattori Anu Ylhäisi (RLL ry).

Kurssin hinta 380 € sisältää:  Yhteismajoitus juuri remontoidulla Jaulin kämpällä Seitsemisessä (Jaulintie 519, Ikaalinen) omin liinavaattein, ruoka, retkieväät ja opetus.

Kurssille otetaan 15 osallistujaa hakemusten perusteella. Hakemus tehdään osoitteessa  keokarkku.fi/hakemus-erapolku-raamattuun/

Ilmoitus kurssille pääsemisestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse.

Kurssin järjestää yhteistyössä Wilderness Ministry Institute (wildernessministry.org), Karkun evankelinen opisto (keokarkku.fi) ja Raamatunlukijain Liitto (rll.fi).

Lisätietoja Anu Ylhäisi p. 045 321 5235, anu.ylhaisi@rll.fi