Latauspaikka 23

VIIKON EVÄS 12.11.2018

Kiitä siitä, että Jeesus on kuolemankin herra! Pyydä, että Jeesus tulisi sinun kotikylääsi, kotiisi ja sydämeesi.

Joh. 11:17–22

17 Kun Jeesus tuli perille, hänelle kerrottiin, että Lasarus oli jo neljättä päivää haudassa. 18 Betania oli lähellä Jerusalemia, noin viidentoista stadionmitan  päässä, 19 ja monia juutalaisia oli tullut lohduttamaan Marttaa ja Mariaa veljen kuoleman johdosta.

20 Kun Martta kuuli, että Jeesus oli tulossa, hän lähti tätä vastaan. Maria oli silloin sisällä talossa. 21 Martta sanoi Jeesukselle: »Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut. 22 Mutta nytkin tiedän, että Jumala antaa sinulle kaiken mitä häneltä pyydät.» 

Lasarus on ollut neljättä päivää haudassa kun Jeesus saapui hänen kotiinsa. Jos Jeesus onnistuu herättämään hänet, on se todellinen ihme. Meille kerrotaan myös, että tapahtumapaikka on lähellä Jerusalemia, missä Jeesus itse tulee kuolemaan ja nousemaan kuolleista. Kertomus Lasaruksen herättämisestä ennakoikin sitä, mitä Jeesukselle, ja kaikille häneen uskoville tapahtuu heidän kuoltuaan.

Kuinka usein mahdamme rukoilla: ”Herra, jos olisit ollut täällä, niin…”, vaikka Jeesus on luvannut olla kanssamme joka päivä? Muistammeko myös elää tämän rukouksen mukaisesti: ”Tiedän, että Jumala antaa sinulle kaiken mitä häneltä pyydät”?

Rukous

Herra, tiedän, että annat minulle kaiken, mitä pyydän sinun nimessäsi! Herra, auta minua uskomaan, että olet myös kuoleman herra. Sinä olet elämä! Aamen.