Raamattu

HETKINEN-oppaan löytyminen ja merkitys

Kiitos nuorelle teologian opiskelijalle vinkistä käyttää lukuopas Hetkistä. Hän oli minulle tärkeä sanansaattaja. Ja kiitos jokaiselle oppaan kirjoittajalle!

Nurmeksessa oli 1990-luvun lopulla hengellinen viikonlopputapahtuma, jonne olin saanut Oulusta kyydin papin autossa. Majapaikassa huonekaverikseni oli sijoitettu silloin nuori, teologiaa opiskeleva tyttö. Hän aloitti aamun lukemalla Raamattua opaskirjanen tukenaan. Olin nähnyt tuon pienen vihkosen aiemmin Hengen uudistus kirkossamme -kesäjuhlilla jollakin esittelypöydällä ja selaillut sitä, mutta en vielä ymmärtänyt oppaan merkitystä. Kysyin nuorelta huonekaveriltani, mikä tuo opas oikein on. Hän repäisi omasta oppaastaan tilaussivun irti ja ojensi sen minulle: ”Tilaa ja tutustu!”

Siitä lähtien olen tilannut ja lukenut Hetkinen-oppaan avulla Raamattua läpi moneen kertaan. Hetkinen on Raamatun äärellä hoitanut minua kaikkien surujen, vaikeuksien, menetysten ja elämän paineiden keskellä lohduttavasti kantaen. Jokaiselta Raamatun opettajalta olen saanut jotakin sellaista, mitä en olisi muuten löytänyt. Kiitän jokaista oppaan kirjoittajaa.

Työssäni kohtaan satoja ihmisiä ja luen heidän kirjoituksiaan. Kun Sana on hoitanut minua, uskallan kohdata toisten ihmisten elämää kuvaavia sanoja.

Samalla haluan tällä viestillä lähettää kiitokseni tuolle nuorelle teologian opiskelijatytölle, jonka nimi ei ole tiedossani. Hän oli todellinen Sanansaattaja, näkyvä enkeli oikeassa paikassa oikeaan aikaan rohkaisemassa Elämäntiellä eteenpäin. Toivon hänelle siunausta.

Hetkinen-oppaasta ja kaikista sen tekijöistä kiitollisena.

Pirkko Böhm-Sallamo, Oulu