RadioHetkinen 20211211 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 11.12. (toinen lähetys su 12.12.) ja la 18.12. (toinen lähetys su 19.12.) jaksoissa haastateltavana on rovasti Hannu Päivänsalo.

Hannu kertoo saaneensa kipinän Raamatun säännölliseen lukemiseen olleessaan nuori pappi. Piispa Alaja innosti lukemiseen, samoin eräs sokea seurakuntalainen, joka osasi Raamattua ulkoa ja opetti sitä myös nuorille. Seurakunnassa vieraillut evankelista Dennis Clark vaikutti myös raamattuherätystä. Nämä henkilöt saivat Hannun oivaltamaan, miten paljon jaettavaa on sellaisella ihmisellä, joka tuntee Raamatun hyvin. Tämä innosti häntä kurinalaiseen Raamatun lukemiseen ja myös Raamatun opettamiseen. Hannu lukee myös joka aamu vaimonsa kanssa Raamattua Hetkisen lukuohjelman mukaan ja pitää sitä antoisana tapana aloittaa päivä.

Hannu kirjoitti Hetkisen selitystekstejä Johanneksen kirjeisiin. Kirjeet on kirjoitettu ilmeisesti 80-luvulla, jolloin apostoli Johannes vaikutti Efesoksen seurakunnassa. Johannesta pidetään rakkauden apostolina ja rakkauden teema näkyykin vahvana myös hänen kirjeissään.

Rakkauden lisäksi Johanneksen kirjeissä puhutaan myös antikristuksesta eli Jumalan vastustajasta. Antikristuksen henki synnytti harhaoppeja, jotka myrkyttivät seurakunnan elämää. Yksi harhaoppi oli Jeesuksen ihmisyyden kieltäminen, eli joulun sanoma vesitettiin. Hannun mielestä nykyajan suurin harhaoppi on se, että on sama, miten ja mihin uskoo. Hän muistuttaakin, että vain Kristus on tie, totuus ja elämä – taivaaseen ei mennä ilman häntä.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Ylhäisi ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Lisätietoja Radio-ohjelma Hetkisestä

Kirjoittaja