RadioHetkinen 20210925 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 18.9. (toinen lähetys su 19.9.) ja la 25.9. (toinen lähetys su 26.9.) jaksoissa haastateltavana on Helsingin Raamattukoulun Vanhan testamentin opettaja, TM ja DI Vesa Kosonen.

Vesa alkoi lukea Raamattua nuorena kirjakauppiaan epäilyistä huolimatta. Sen tutkiminen on hänen mielestään rohkaisevaa ja innostavaa. Raamatun teksti on elävää, ja sen kautta saa olla Jumalan kanssa tekemisissä.

Vesa kirjoitti Hetkiseen selitystekstejä Vanhan testamentin Obadjan kirjaan, joka on kirjoitettu aikana, jolloin Israel oli vaikeuksissa. Kirjassa kerrotaan Israelin kansan saamasta pelastuksen lupauksesta. Jumala toteutti pelastussuunnitelmaa erilaisten historian vaiheiden kautta – Vesa vertaa sen etenemistä olympiasoihtuun, jota kuljetetaan kohti stadionia. Israelin kansan vaikeissakin vaiheissa Jumalan suunnitelma eteni vääjäämättömästi.

Jumala on täysin suvereeni, ja hallitsee kaikkia maailman kansoja, niin Israelia kuin muitakin.Vesa kehottaa rukoilemaan Israelin kansan puolesta, jotta juutalaisetkin tulisivat tuntemaan Jeesuksen Messiaanaan.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Ylhäisi ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Lisätietoja Radio-ohjelma Hetkisestä

Kirjoittaja