RadioHetkinen 20210731 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 31.7. (toinen lähetys su 1.8.) ja la 7.8. (toinen lähetys su 8.8.) jaksoissa haastateltavana on rovasti Pekka Eskelinen.

Pekka sai 13-vuotiaana lahjaksi Raamatun ja alkoi lukea sitä. Sittemmin Pekka on lukenut Raamattua paljon myös alkukielillä. Hänen mielestään käännöksen lukeminen on kuin katsoisi maisemaa ikkunan läpi, mutta alkukielillä luettaessa pääsee maisemaan sisään. Määrätietoinen ja sitkeä Raamatun lukeminen tuottaa Pekan mukaan tulosta.

Pekka selitti Hetkisessä Toisen Aikakirjan ensimmäisiä lukuja. Tuo kirja keskittyy Daavidin kuningassukuun, josta aikanaan syntyisi myös Messias. Siksi Toista Aikakirjaakin voidaan pitää messiaanisena kirjana, vaikka siellä ei suoria messiasennustuksia paljon olekaan.

Toisen aikakirjan tärkeä henkilö on kuningas Salomo. Pekan mukaan Salomo oli kuin tyypillinen renessanssi-ihminen, joka on hyvin monenlaisista asioista kiinnostunut. Salomo oli paitsi filosofi, rakennuttaja, sananlaskujen ja runojen sepittäjä, myös taitava talousmies ja organisaattori. Salomon suuri saavutus oli Jerusalemin temppelin rakentaminen. Hänen kuninkuutensa aika oli kuitenkin Pekan mukaan hengellisesti yhtä loivaa alamäkeä.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Ylhäisi ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Kirjoittaja