RadioHetkinen 20210612 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 12.6. (toinen lähetys su 13.6.) ja la 19.6. (toinen lähetys su 20.6.) jaksoissa haastateltavana on Rajavartiolaitoksen kapteenin ja pastorin tehtävistä eläkkeelle jäänyt Aki Miettinen.

Akin Raamatun tutkiminen alkoi hyvin omakohtaisesta kysymyksestä: ”Voiko kristitty olla sotilas?” Hän selitti Hetkiseen Luukkaan evankeliumin 12. lukua, joka sisältää monta Jeesuksen opetusta. Samassa luvussa Jeesus muistuttaa myös siitä, että hän pitää meistä huolta. Akin mielestä Jumalan huolenpito on koskettavaa, ja meidän on hyvä muistaa, että olemme siitä täysin riippuvaisia.

Jeesus oli taitava opettaja, joka otti kuulijakuntansa huomioon. Hän varoittaa Akin mukaan kolmesta asiasta: mammonasta (rahasta), farisealaisuudesta (tekopyhyydestä) ja haureudesta, joka yleensä tarkoittaa epäjumalanpalvelusta. Nämä varoitukset ja opetukset ovat edelleen täysin päteviä.

Jeesus puhui myös paluustaan. Aki toivoo olevansa levossa – ei suoritustilassa – kun Jeesus tulee takaisin. Hän toivoo pysyvänsä kuuliaisena sille kutsulle, jonka on saanut. Hän myös saarnaa mielellään Jeesuksen toisesta tulemisesta, mutta ei keskity niiden yksityiskohtiin tai aikatauluihin, jotka ovatkin vain Jumalan tiedossa.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

RLL:n Hetkinen-ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20). Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Ylhäisi ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Kirjoittaja