RadioHetkinen 20210403 Blogi

RLL:n ohjelmasarja Radio Patmoksella lauantaisin klo 8.45 (su klo 20.20)

Hetkinen-ohjelmasarjassa tutustutaan Raamatun kirjoihin ja Hetkisen kirjoittajiin. La 3.4. (toinen lähetys su 4.4.) ja la 10.4. (toinen lähetys su 11.4.) jaksoissa haastateltavana on eläkerovasti Reijo Huuskonen.

Raamattu tuli Reijolle tutuksi jo lapsuudessa ja hän on opettanut sitä vuosikymmenien ajan. Papin ja opettajan työn lisäksi hän on toiminut Perussanoman tuotantopäällikkönä ja hoiti silloin myös Raamattukirjasto-nimistä kirjakerhoa. RLL:n työssä Reijo on ollut mukana paitsi aktiivisena Hetkisen kirjoittajana myös aikanaan puheenjohtajana ja sittemmin rll.fi-sivujen Kysy Raamatusta -palstan hoitajana.

Reijo kirjoitti selitystekstejä Laulujen lauluun, joka on hänen mielestään tyylikäs ja sanailussaan kekseliäs rakkauden ylistys. Se on ns. kiastinen runokirja, jossa tärkein asia kerrotaan kirjan keskellä. Kirja antaa uskollisen parisuhteen ja puolisosta iloitsemisen mallia myös nykyajan pareille.

Rabbiininen traditio pitää Laulujen laulua ”kaikkeinpyhimpänä”; kirjaa luetaan juutalaisen pääsiäisjuhlan kahdeksantena päivänä. Kristillisessä traditiossa kirjaa on myös tulkittu typologisesti ja nähty se Kristuksen ja seurakunnan välisestä rakkaudesta kertovana.

Radio Patmosta voi kuunnella netissä www.patmos.fi/radio-patmos ja seuraavilta taajuuksilta www.patmos.fi/radio-patmos/taajuudet. Ohjelmia voi kuunnella myös jälkikäteen yleisimmissä Podcast-palveluissa sekä osoitteessa anchor.fm/hetkinen.

Ohjelmasarjan toimittaja on Anu Vuola ja sen tuottaa Raamatunlukijain Liitto.

Kirjoittaja