Eräpolku Raamattuun

Eräpolku Raamattuun – toiminnallinen nuorisotyön johtajuuskurssi

Eräpolku Raamattuun -kurssilla opitaan ohjaamaan nuoria Jeesuksen esimerkin mukaan, niin että heissä syntyy luottamus Jeesukseen sekä myös itseensä ja toisiinsa. Jumalan sana avautuu uudella tavalla luonnon keskellä tapahtuvien fyysisten ponnistusten ja havainnollistamisen kautta. Kurssi sisältää opetushetkien lisäksi monipuolista luonnossa liikkumista sekä runsaasti käytännön harjoituksia ja vinkkejä omassa työssä sovellettavaksi.

Kurssi pidetään 25.–30.9.2018 Sastamalassa. Se on tarkoitettu nuorisotyönohjaajille, pastoreille ja nuorisotyön opiskelijoille ja vapaaehtoisille.

Raamatun esimerkki

Raamatussa Jumala kohtaa ihmisen usein luonnon keskellä: erämaassa, vuorella, luolassa, järvellä – tilanteissa ja paikoissa, joita ihminen ei pysty hallitsemaan ja muokkaamaan. Jeesus opetti opetuslapsiaan luonnon keskellä ja kulki heidän kanssaan eräpoluilla jakaen matkojen vaarat ja väsymyksen. Opetuslapset joutuivat usein astumaan Jeesuksen johdolla myös oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Nykyajan länsimainen ihminen elää valtavassa viriketulvassa, ja Jumalan sana hautautuu helposti sen alle. Hiljainen luonto ja sen tarjoamat fyysiset haasteet luovat väylän, jonka kautta Jumala voi puhua, koskettaa ja näyttää voimansa ja rakkautensa myös meille.

Eräpolku Raamattuun -kurssin

Aktiviteetteja (sisältyvät kurssin hintaan):
– Köysirataseikkailu
– Fatbike-retki
– Vaellusretki lähiseudulla, mahdollisesti yö joukkueteltassa
– Pelejä, leikkejä ja erätaitojen opettelua lähiympäristössä
– Saunomista ja uimista

Opetushetket sisältävät mm. seuraavia aiheita:
– Raamatullinen, kokonaisvaltainen nuorisotyö:
paimenuus nuorisotyössä
– Raamattuun pohjautuva ”eräteologia”
– Kokemuksellinen Raamatun opettaminen ja oppiminen
– Nuorisokulttuuri ja riskien ottaminen

Opetus tapahtuu pääosin englanniksi. Tulkkaus järjestetään tarvittaessa.

Kurssin järjestää yhteistyössä Wilderness Ministry Institute (wildernessministry.org), Karkun evankelinen opisto (keokarkku.fi) ja Raamatunlukijain Liitto (rll.fi).

Paikka: Kurssi pidetään Karkun evankelisella opistolla ja sen kauniissa ja monipuolisessa lähiympäristössä.

Opettajat ja ohjaajat: Johtaja, pastori Ashley Denton ja johtava eräopas, pastori Joel Vermillion (Wilderness Ministry Institute, USA), eräopas Paula Puoliväli (Karkun ev. opisto), raamattutyön koordinaattori Anu Vuola (RLL ry)

Kurssin hintaan 510 € sisältyy majoitus 2hh omin liinavaattein, ruoka, opetus, retket ja erikoisvälineiden vuokra. Kurssille otetaan 15 osallistujaa hakemusten perusteella. Hae kurssille 31.5.2018 mennessä.

Lisätietoja Anu Vuola p. 045 321 5235 tai anu.vuola@rll.fi

Tee hakemus  tästä.

 

Mikäli taloudelliset syyt estävät kurssista kiinnostunutta hakemaan kurssipaikkaa, voi hakija anoa avustusta kurssimaksun huojentamiseen Raamatunlukijain Liitosta.

Lisätietoja
Anu Vuola p. 045 321 5235 tai anu.vuola@rll.fi
Kirsi Smeds p. 045 881 4727 tai kirsi.smeds@rll.fi.