Latauspaikka 26

Viikon eväs 18.12.2017

Pyydä Jumalaa tekemään sinut tietoiseksi paholaisen houkutuksista ja auttamaan sinua vastustamaan niitä.

Joh. 7:1-5

Tämän jälkeen Jeesus kiersi eri puolilla Galileaa. Juudeassa hän ei halunnut liikkua, koska juutalaiset etsivät tilaisuutta tappaa hänet. Juutalaisten lehtimajanjuhla oli lähellä. Jeesuksen veljet sanoivat hänelle: ”Lähde Juudeaan, niin opetuslapsesikin näkevät, millaisia tekoja sinä teet. Eihän kukaan salaile tekojaan, jos haluaa julkisuutta. Jos kerran pystyt tällaiseen, näytä maailmalle, kuka sinä olet!” Veljetkään eivät näet uskoneet häneen.

 

Tummia pilviä alkaa kerääntyä taivaalle. Juutalaisten johtajat suunnittelevat Jeesuksen surmaamista. He ovat toteuttamassa Jumalan omaa suunnitelmaa, Jeesuksen ristinkuolemaa.

Jotain vielä vaarallisempaa on kuitenkin meneillään. Jeesuksen veljet haluavat hänen matkustavan Jerusalemiin esiintymään ihmeidentekijänä. Kiusaus on sama kuin: ”Jos kerran olet Jumalan poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi!” Tämä olisi helppo tie kuuluisuuteen.

Milloin saatamme kohdata houkutuksen saada halvalla kuuluisuutta? Miten nousemme sitä vastaan?

Rukous

Kiitä Jeesusta siitä, että hän ei hylännyt sitä tietä, jonka Jumala oli päättänyt. Pyydä, että voisit itse pysyä oikealla tiellä.