Selkeyttä ja monipuolisuutta lukemiseen

grekulat2

Olen lukenut Raamattua rippikouluajoista saakka enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Hetkiseen tutustuin lukion jälkeen Kansanlähetysopiston Raamattulinjalla. Joka arkiaamu opistolla pidettiin henkilökohtainen hartaushetki, jossa lukuoppaan avulla märehdittiin Jumalan sanaa.

Opin tykkäämään Hetkisestä nopeasti, koska se toi selkeyttä ja monipuolisuutta lukemiseen ja apua tekstin ymmärtämiseen. Lukeminen ei jää niin pinnalliseksi, kun voi peilata ajatuksiaan selityksiä vasten.

Anssi Grekula

Kannustaa lukemaan

Opin lapsuudenkodistani päivittäisen raamatunluvun tärkeyden ja arvon. Olen pyrkinyt teini-iästä saakka pitämään päivittäin hartaushetken Raamattua lukien ja rukoillen. Muutama vuosi sitten mieheni Anssi esitteli minulle Hetkisen ja oli kätevä alkaa käyttää samaa lukuopasta.

Hetkiselle voi ulkoistaa päätöksen siitä, mitä lukisi ja Raamattua tuleekin luettua monipuolisemmin. Selitystekstit auttavat keskittymään käsiteltävään kohtaan. Hetkinen kannustaa minua ottamaan joka aamu tuokion, hetkisen kahden Jumalan kanssa.

Anna Grekula